Pazartesi, Şubat 14, 2011

type='html'> Vanucci Özgün Tarifler Arıyor!
Özgün tarifler arasından seçilecek on yemek , jüri önünde yarışacak ve kazanan Roma'ya gidecek. Harika değil mi?
Dün Ankara Turan Güneş Vanucci mağazasında yemek şenliği yapıldı. Latin müziği eşliğinde, şef Taner Akkuş 'un yapmış olduğu yemekleri tattık , ayrıca tariflerimiz yemek yarışmasında değerlendirilmek üzere alındı.

İMKB şefi Taner Akkuş bize hem ödül aldığı tarifleri tanıttı hem de iki farklı sunum yaptı. Tavuk Satay ve Barbekü Sosunda Mitide Köfte...Her ikisini de çok lezzetli buldum.
Barbekü Sosunda Mitide Köfte (4 kişilik)
Malzemeler:
-480 gr. kıyma
-2 diş sarımsak
-1/4 soğan
-bir kaç dal maydanoz
-yarım muskat
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı beyaz un
-kızartmak için yarım çay bardağı zeytinyağı
- üzerine gezdirmek için barbekü sos
Yapılışı:
Köfte malzemeleri iyice yoğurulur ve buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Tavada kızartılırken üzerine barbekü sosu gezdirilir ve servis yapılır.

Tavuk Satay (4 kişilik)
Malzemeler:
-yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı köri tozu
-1 çay bardağı zeytinyağı
-yarım limonun suyu
-üzerine serpiştirmek için parmesan peyniri
Yapılışı:
Tüm malzemelerle tavuğu karıştırıp, yaklaşık 3 saat buzdolabında bekleterek marine edin. Tavada kızartıp servis yapın. Kızartmak için yağ eklemenize gerek yok. Servis yaparken parmesan peyniri serpiştirin.

View the Original article

0 yorum:

Yorum Gönder