
Malzemeler:
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet iri boy havuç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- tuz
Yapılışı: Tereyağı veya sıvıyağ pilav tenceresine alınarak kızdırılır. Temizlenip rendelenmiş havuç ilave edilerek, havuçlar parlak turuncu rengini kaybedip hafif sararana kadar kavrulur. İyice yıkanarak nişastasından arındırılmış ve süzülmüş pirinç eklenerek, pirinçler tel tel dökülüp şeffaflaşmaya başlayana dek kavurmaya devam edilir. (Benim gibi pirinçleri kavurarak pilav yapıyorsanız 1'e 2 ölçü, öncesinde pirinçleri sıcak suda ıslatarak pilav yapıyorsanız 1'e 1,5 ölçü su koymalısınız.) Pirinçler kavrulduktan sonra tavuk suyu ve tuz ilave edilerek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirilir. 15-20 dakika demlendikten sonra sıcak sıcak servis edilir.
View the Original article
0 yorum:
Yorum Gönder