Salı, Şubat 15, 2011

type='html'>
Çok soğukları, lapa lapa kar yağmasını bekleyip duruyorum, bekliyorum ki tam anlamı ile kış ayında hissedeyim kendimi, ama beklenen kar bir türlü yağmıyor :) Ben de kardan adamın burnu için ayırdığım havuç ile bari pilav yapayım dedim :) Bir güzel oldu ki sormayın, üstelik çiğ halde ağzına sürmeyen kızlarım, pilavın içerisinde havucu hiç seçmeyip beğenerek yediler. Havucun boyaması ile hafif sarı renge bürünen bu pilav "kış güneşi" sıfatını da haketti böylece :)

Malzemeler:

- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet iri boy havuç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- tuz

Yapılışı: Tereyağı veya sıvıyağ pilav tenceresine alınarak kızdırılır. Temizlenip rendelenmiş havuç ilave edilerek, havuçlar parlak turuncu rengini kaybedip hafif sararana kadar kavrulur. İyice yıkanarak nişastasından arındırılmış ve süzülmüş pirinç eklenerek, pirinçler tel tel dökülüp şeffaflaşmaya başlayana dek kavurmaya devam edilir. (Benim gibi pirinçleri kavurarak pilav yapıyorsanız 1'e 2 ölçü, öncesinde pirinçleri sıcak suda ıslatarak pilav yapıyorsanız 1'e 1,5 ölçü su koymalısınız.) Pirinçler kavrulduktan sonra tavuk suyu ve tuz ilave edilerek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirilir. 15-20 dakika demlendikten sonra sıcak sıcak servis edilir.


View the Original article

0 yorum:

Yorum Gönder