Salı, Şubat 15, 2011

type='html'>haşhaşlı revanı
Öncelikle tüm ziyarteçilerimin Mevlid  Kandili mübarek olsun diyerek daha önce yayınladığım Aşkam Yemeği Davetinde yer alan ve gelen yorumlarda tarifi istenen Haşhaşlı Revani'ni tarifini vermek istiyorum. Gayet lezzetli bir tatlı olmakla beraber, burada ölçüsünü vereceğim şerbet miktarı sanki biraz az gibi geldi bana. Bol  şerbetli olsun diyenler şerbet ölçüsünde hafif bir artırım yapabilirler. Bunun haricinde kolay yapılabilirliği, her zaman bulunabilen malzeme içermesi, güzel görünmesi ve en önemlisi lezzeti ile tavsiye ettiğim bir tatlı. ( Tarif Yeğenim Sinem'den. O da Oktay Usta'dan almış )
Malzemeler;
*3 adet yumurta,
*1 su bardağı şeker,
*1 su bardağı süt,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*1 su bardağı irmik,
*1 su bardağı haşhaş,
*1,5 su bardağı un,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su,
Üstü için;
Krem şanti ve meyve dilimleri, ( Kivi, çilek, portakal en yakışanları )
Hazırlanışı;
1. Kek için gerekli tüm malzeme sırası ile çırpılır. Önce yumurta ve şeker ve sırası ile diğerleri.
2.Çırpılan kek yağlanmış kare borcama veya kek kalıbına dökülerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.
3.Kek pişerken, şerbet malzemelerini bir tencereye koyarak 10 dakika kadar kaynatın. Ve soğumaya bırakın.
4.Krem şantiyi bir çay bardağı su veya süt ile çırpıp buzdolabına kaldırın.
5.Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve çok az soğuttuktan sonra   iyice soğumuş olan şerbeti üstüne her yere dağılacak şekilde dökün.
6.Bir saat kadar bu şekilde beklettiğiniz revaninin üstüne krem şantiyi yayın, isterseniz hindistan cevizi de serpebilirsiniz. Revaniyi kare kare dilimledikten sonra her bir dilimin üstüne bir meyve dilimi gelecek şekilde meyveleri yerleştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

View the Original article

0 yorum:

Yorum Gönder