Çarşamba, Şubat 16, 2011

type='html'>DSC07875
Daha önce yayınladığım Brunch mönüsünde yer alan çikolatalı muffin çikolata severler için kaçırılmaması gereken bir tarif. Üstelik içi oldukça nemli kıvamda. Üstüne çikolata sos kullanabileceğiniz gibi, krema, krem şanti veya meyve soslarından da kullanabilirsiniz. En üstteki minik kıtır çikolatar ise her zamanki gibi pastamalzemeleri.com'dan temin edebileceğiniz ve her yerde bolca kullanabileceğiniz nefis gofretçikler.Tarifimiz şöyle;
Malzemeler; ( Bu ölçülerden yaklaşık 15-16 adet muffin çıkmaktadır)
*3 adet oda sıcaklığında ve orta boy yumurta,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*175 gr oda sıcaklığında margarin ( ben tereyağı kullanıyorum )
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı kakao,
*1 paket kabartma tozu,
*80 gr kadar rendelenmiş veya ufakça doğranmış beyaz çikolata ( ben damla sütlü çikolata kullandım)
*2,5 su bardağı un
*Dr oetker'in iki renkli çikolata sosu (üstü için-isteğe bağlı-)
*Çikolatalı kıtır (üstü için-isteğe bağlı)
Hazırlanışı;
1.Öncelikle margarin ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. daha sonra yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.
2.Karışıma sıvıyağ, süt ve yoğurdu da ilave ederek karıştırın.
3.Un, kakao, kabartma tozunu bir kapta karıştırıp eleyin ve sıvı karışıma azar azar ekleyerek karıştırın.
4.En son doğranmış çikolatayı da ekleyip karıştırdıktan sonra muffin tepsisine yerleştirdiğiniz muffin kağıt kalıplarınıza paylaştırın.
5.180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracapınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin ve muffin tepsisinden çıkarmadan içinde soğutun.
6.Muffinler iyice soğuduktan sonra Dr oetker çikolata sosounu üstünde yazdığı gibi hazırlayın ve muffinlere paylaştırarak süsleyin.
Afiyet olsun.

View the Original article

0 yorum:

Yorum Gönder