Çarşamba, Şubat 16, 2011

type='html'>

Dün, küçük oğlum Bora ile beraber Sevgili Berna'nın ( http://www.pastamalzemeleri.com/) tatlı kızı Ezgi'nin rengarenk puantiye konseptli doğumgünü partisine davetliydik. Bora'nın ifadesi ile "Son zamanlarda katıldığımız en renkli, en neşeli ve en güzel " doğumgünüydü. Kutlamanın bahçede olması partiye başlıbaşına ayrı bir hava kattı. Bu güzel doğumgünü partisinin, konseptini taşıyan ikramlar ve güzel süslemelerin, ilgilenenler için eşsiz derecede fikir oluşturacağını düşündüğüm için    aşağıda sizlerle paylaşacağım. Yukarıda görülen doğumgünü pastası,   iki katlı mozaik pastadan oluşmaktaydı. Ezgi mozaik pastayı çok sevdiği için Berna pastayı bu şekilde hazırlamış..üstündeki pamuk şekerler ise pastadan daha çok ilgi gördü diyebilirim:)))
DSC08129  DSC08130
Zemini renkli puantiyelerden oluşan "Happy Birthday" banner'i aşağıda yayınlayacağım diğer parti süsleri gibi Sevgili Esra -Yapyapıştır.com tarafından hazırlanmıştı.Ellerine sağlık Esra'cığım.
DSC08194  DSC08142
Gördüğünüz gibi peçeteler dahi puantiyeli kağıtlarla tutturulmuş:))))
DSC08146  DSC08162
Biscottiler Berna tarafından hazırlanmıştı. Salata olarak ise patates salatası, kısır ve mercimek köftesi hazırlanmıştı.
DSC08147  DSC08161
Çocukların sevdiği hiçbir şey atlanmamış, rengarek kağıtların içinde servise sunulmuştu.
DSC08175 DSC08184
Doğumgünü kurabiyeleri, bayram şekeri şeklinde sandıkta bekleşirken, özel puantiyeli logo  kağıtlar ile kaplanan çikolatalar çocuklar tarafından kapışıldı..:))
DSC08179
Süper şık görünümlü bu cupcake leri Berna'nın yardımcısı Gül, benim tarifimden yola çıkarak yapmış..
DSC08204 DSC08131
Ağaçlardan sallanan içi renkli kağıtlarla dolu külahlar ise ağaçlara çok hoş bir görüntü vermişti.
DSC08186 DSC08166
İçi rengarenk jelibon dolu bu minik kavanozlar ise doğumgünü partisine katılan arkadaşları için Ezgi tarafından hazırlanan hediyeleri oluşturuyordu.
DSC08170 DSC08222
Sevgili Ayşem tarafından bebek maması kavanozlarında yapılan krem karamel ve kavanozların paketlenişi muhteşemdi. Bu fikri biryerlere not edin bence.
Ayrıca çocukların pinyata* oynarken sevinçleri ve heyecanları gerçekten görülmeye değerdi.
DSC08185
Fotoğrafa dikkatle bakarsanız, su şişelerindeki logolu puantiyeli etiketlerin ne kadar hoş olduğunu göreceksiniz.
Evet herşey ama herşey ( fotoğraflamayı kaçırdıklarım da ) dahil çok güzel ve hoştu. Tekrar nice mutlu yaşlar ve yıllar diliyorum Ezgi'ciğim...

*Pinyata nedir?Pinyata içi şeker, çikolata ve çeşitli oyuncaklarla doldurulmuş figürlü ( genellikle çizgi film karakterleri )kağıt bir kutudur. Bu kutu doğum günü partilerinde ağaçlara veya yüksek bir yere  asılır. Çocukların sırayla ( bazen gözleri bağlanarak ) bu kutuya sopayla vurmalarına izin verilir. Her çocuk 1 defa vurma hakkına sahiptir. Pinyata delindikçe içindekiler dökülür ve çocuklar bunları kapışırlar. 


View the Original article

0 yorum:

Yorum Gönder