type='html'>

Kendisini ilk kez, ördüğü turuncu-yeşil- beyaz yastıkları blogunda yayınladığı zaman fark etmiştim. İçimden "ne marifetli insanlar var yahu" diye geçirdiğimi bugün gibi hatırlıyorum, hatta yorum bile yazmıştım. Sonra gel zaman-git zaman yazılarımıza yorum yazma falan derken Carte D'or etkinliklerinde tanışma fırsatı da bulduk. İçten, zarif, neşeli, hoş insanları her zaman bulmak zor, ama bana böyle bir arkadaşı bulmak nasip oldu. En sonunda
Sevgili Seda'yı evinde ziyaret etme şansım da oldu. Önce bir kahve içimlik olan ziyaret,
Sevgili Seda'nın hünerli elleri ile harika bir çay saatine dönüştü. İkinci bebeğini kucağına almasına çok az kala hazırladığı bu sofra benim için çok çok önemli, buradan bir kere daha teşekkür ediyorum...

Şimdiye kadar pekçok tahinli kurabiye yedim, ama hiç abartmıyorum benim damak zevkime en uygun olanı buydu. Sevgili Seda orada yediklerim yetmemiş gibi eve de bir sürü kurabiye koyunca evdekiler de tatma olanağı buldu. Sonuç; "hımmmm, bu kurabiyenin içinde ne var, harika olmuş, sen de yapsana!" Siz de yapsanıza,
tarif için...

- Mantarlı karnıyarık böreği, çıtır çıtır nefisti.

- Bir postunda görüp de şimdi olsaydı şöyle yerdim derken, Seda'cığım tadayım diye yapmış, nasıl da güzel yapmış :)

- Mercimek salatasını kaç kere kaşıkladım pek hatırlamıyorum :)

- Ve yoğurtlu puflar... Blogundaki resmi beni alıp götürür zaten, çok beğendiğimi bilir, o yüzden üşenmedi yanımda 5 dakikada yapıverdi. Yanında beyaz peynir ve reçelle aman efendim ne güzel yenir :)

Bana orada yaptıklarım yetmeyince pazar günü sabah kahvaltısına bu nefis puflardan yaptım :) Tarifin aslına ulaşmak için
buraya tıklayabilirsiniz. Aynı tarifi bir kere de buraya yazayım ki bu güzel ve pratik tarif kaybolmasın :)
Malzemeler:- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- tuz
Yapılışı: Yoğurt ve un bir karıştırma kabına alınır. 1 çay kaşığı karbonat bir köşesine dökülür, karbonatın üzerine de 1 çorba kaşığı limon sıkılarak köpürtülür. İyice yoğrularak yaklaşık 1cm kalınlığında açılır. Baklava dilimi şeklinde kesilerek kızgın yağda kızartılır. İçi boş sıcacık puflar aklınızı başınızdan alacak, eminim :)
View the
Original article
0 yorum:
Yorum Gönder