type='html'>

Son zamanlarda yediğim en hafif salatalardan biri buğday salatası. Hem doyurucu, hem lezzetli bu salatayı gönül rahatlığı ile misafirlerinize sunabilirsiniz. Haşlanan tüm malzemeleri daha önceden haşlayıp derin dondurucuya atarak da, acil misafire 5 dakikada hazırlayabilirsiniz, içindeki malzemeleri zenginleştirmek de size kalmış, şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler:-
2 su bardağı buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- yarım demet taze soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 1 adet kırmızı biber
- 5-6 adet kornişon turşu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- tuz Yapılışı: 1 su bardağı buğday (haşlandıktan sonra miktarı iki katına çıkıyor), nohut ve bezelye ayrı ayrı haşlanıp süzülerek soğumaya bırakılır. Kırmızı biber ve kornişon turşular küçük küçük doğranır. Maydanoz, taze soğan ve kırmızı biber ince ince kıyılır. Tüm bu malzemeler tuz, zeytin yağı, nar ekşisi ve limon suyu ile birlikte harmanlanarak servis tabağına alınır.
View the
Original article
0 yorum:
Yorum Gönder