Salı, Şubat 15, 2011

type='html'>


DSC08745-2
Yeni bir yıla doğru yaklaşırken, sayfalarımıza renk, canlılık ve heyecan getiren tariflerde yavaş yavaş ortalara çıkmaya başladı. Bende çok amaçlı kullanılabilecek çelenk kurabiye hazırladım bu hafta sonu. Yapraklardan oluşan bu çelenk kurabiye kurdele ile bağlandığında pekala  kapı süsü    olabilir. Astığınız gün kapıyı çalanlar tarafından ufak ufak yenmezse bir müddet kapınızı süsleyebilir. Yeni yıl sofranızda çelenk kurabiyenizin ortasına mumlar yerleştirerek, dekoratif bir şekilde kullanabilirsiniz. Ziyarete gideceğiniz eşinize dostunuza şık bir paket içinde hediye edebilirsiniz. Kullanım amacı ve şekli tamamen hayal gücünüze kalmış, nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz. Tarifi çok ama çok basit.
Malzemeler;
*200 gr margarin -oda sıcaklığında -( genellikle margarin tercih etmiyorum ama sert ve çabuk kırılmayan kurabiyeler istiyorsanız margarinden başka şansınız yok :(    )
*200 gr toz şeker
*1 adet yumurta ( çırpılacak)
*400 gr un
*Ek olarak, isteğinize göre, vanilya aroması, portakal aroması, tarçın-zencefil ikilisi gibi tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Ben burada portakal aroması kullandım.
*Süslemek için, royal icing, şeker hamuru ve pasta süsleri.
Hazırlanışı;
1.Öncelikle margarin ve şekeri krema gibi oluncaya kadar mikserle çırpın.
2.Daha sonra tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurun. Bu aşamada un miktarı size biraz fazla gibi gelebilir ancak tam geliyor.
3.Yoğurduğunuz hamuru streç folyoya sarıp 15-20 dakika kadar dinlendirin.
4.Dinlendirdiğiniz hamurdan bir yumruk büyüklüğünde bir parça koparın, hafifçe unlanmış tezgahta yarım santim  kalınlığında merdane ile açın. Açtığınız bu hamurdan tencere kapağı ile bir yuvarlak kesin.
5.Burada kullandığınız tencere kapağından biraz  daha ufak bir tencere kapağı ile daire şeklindeki hamurun ortasından tekrar daha ufak daire şeklinde bir parça çıkarın. Böylece hamurunuz hafif kalın bir halka şeklinde olacak. Bu halkayı şeklini bozmadan, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerletirin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun.
6. Arta kalan hamurda elinizde olan çeşitli yaprak kurabiye kalıpları ile kalıplar çıkarın. Yaprak kurabiye kalıbınız yoksa çiçek şeklinde olanlardan da olabilir. Bu kurabiyeleride pişirin.
7.Pişirdiğiniz kurabiyeleri şeker hamuru veya kurabiyelerin üzerine süreceğiniz royal icing ve onun üzerine yerleştireceğiniz süsleme şekerlerle süsledikten sonra, halka kurabiye üstüne yine royal icing ile yapıştırı.
8.Çelenginizi bir gece kuruttuktan sonra istediğiniz şekilde kullanabilir veya afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çelenk Kurabiye1


View the Original article

0 yorum:

Yorum Gönder