Ispanağın tam mevsimi, ancak pazarlarda marketlerde acayip bir pahalılık göz korkutuyor, hem de sadece ıspanak değil tüm sebzelerde aynı durum söz konusu. Özellikle domates! fiyatı roket hızıyla arşa doğru gidiyor. Yazın yaklaşık 30 kilodan 9-10 kavanoz domates sosu yaptım kötü günler için :) Ama canım bazen kahvaltıda fena şekilde domates yemek istiyor, üreticiler duyun sesimizi :) Ne yiyecek bu millet!Malzemeler:
- 500 gr. ıspanak
- 4-5 adet yumurta
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz, karabiber
Yapılışı: Ispanaklar iyice yıkanarak yemeklik doğranır. Soğan da küp küp yemeklik olarak doğranarak yayvan bir karnıyarık tenceresinde sıvıyağda kavrulur. Soğanlar karamel rengini alarak şeffaflaştığı zaman salça ilave edilerek 1-2 dakika daha yağda çevrilir. Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklar tencereye alınarak tencereninkapağı kapalı olarak ve ara ara karıştırılarak suyunu çekene kadar kavrulur. Suyunu çekmesine yakın tuz ilave edilirdikten sonra üzerine aralıklarla yumurtalar kırılır. İsterseniz sarılarını dağıtmayıp 4-5 kişilik porsiyonlar halinde bırakabilirsiniz, yada yumurtanın çok pişmesinden hoşlanıyorsanız hafif çırpıp yumurtalar piştikten sonra servis yapabilirsiniz.
View the Original article
0 yorum:
Yorum Gönder