Çarşamba, Şubat 16, 2011

type='html'>





















Ramazanda çalışan bayanlar için iftara yetişmek, hazırlık yapmak, hazırlananları güzel sunmak çok zor. Eğer iftar sofralarını veya hazırladıklarınızı benim gibi fotoğraflamak çabasında iseniz daha da zor. Çünkü tam hazırladım, süsledim derken güneş batıyor ve çekim için yeterli ışık olmuyor, çektiklerinizde güzel görünmüyor. Fotoğraf makinem böyle çekilmiş ancak renkleri ışık yüzünden bozuk çıktığı için yayınlayamadığım bir sürü tarif ile dolu. Bolonez soslu spagetti ise, bu tür fotoğraflar içinde en iyi çıkanlardan biri belki de teki.Çok basit, basit olduğu kadar da sevilen bir tarif. Püf noktası yok.
Malzemeler;
*1 paket spagetti,

*300-400 gr kadar orta yaglı kıyma

*1 adet orta büyüklükte kuru soğan

*2 adet domates ( rendelenecek )

*1 yemek kaşığı kadar salça

*2-3 diş sarmısak ( çok küçük doğranmış )

*1/4 demet maydanoz( ince kıyılmış ) -Çocuklar sevmediği için biz kullanmadık

*Tuz, karabiber, pulbiber

*Tereyağı

Hazırlanışı;

1. Spagettiyi, tuzlu ve bol kaynamış suda haşlayın. İsterseniz yapışmamaları için haşlama suyuna bir kaşık sıvıyağ kaıştırın.

2. Spagetti haşlanırken, kıymaları bir kaşık tereyağı veya zeytinyağı ile bir tavada pişirmeye başlayın.

3.Soğanları yemeklik doğrayın ve yarı pişmiş kıymanın üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin.

4.Rendelenmiş domatesleri ve salçayı da karışıma ilave ederek iyice pişirin.

5.Sosun pişmesine yakın sarmısakları ve baharatları da katıp, biraz daha pişirin. Eğer maydanoz kullanacaksanız, oldukça minik doğranmış maydanozları, altını kapattığınız sosun içine katıp, karıştırın.Haşlanan spagettileri süzgece alarak süzün.

6.Tencereye iki-üç yemek kaşığı kadar tereyağı koyarak eritin, tereyağı hafifçe köpürmeye başladığında süzdüğünüz spagettileri ekleyin ve karıştırın.

7.Tereyağı ile karıştırdığınız, spagettiyi servis tabağına alın ve üstüne hazırladığınız Bolonez sosu yayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirisiniz. Servisinizin sıcak olmasına dikkat edin. Afiyet olsun.



View the Original article

0 yorum:

Yorum Gönder