Çarşamba, Şubat 16, 2011

type='html'>


Hem kıvam hemde lezzet anlamında nefis bir poğaça. Üstelik hem maya hemde kabartma tozu bir arada kullanılıyor.  Bol miktarda yapıp buzlukta saklayabilir, yiyeceğiniz zaman ısıtarak tüketebilirsiniz. tazeleğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Kısacası, ben çok beğendim size de tavsiye ederim. Tarif Sevim Abla'mızdan.
Malzemeler;
*2 adet orta boy yumurta(oda sıcaklığında )
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı oda sıcaklığında tereyağı
*1 paket instant maya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım demet ince kıyılmış dereotu
*Aldığı kadar un.( Hamur elinize yapışmadığı anda un eklemeyi bırakın )
İçine;
Kaşar peyniri veya beyaz peynir
Üstüne;
Yumurta sarısı ve haşhaş tohumu
Hazırlanışı;
1.Tüm hamur malzemesini karışırıp, yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
2.Yoğurduğunuz hamurun üstünü örterek, ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin ve mayalanarak kabarmasını sağlayın.
3.Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde inceldin ve içine bir miktar peynir koyduktan sonra, mekik şeklinde kapatın.
4. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.


View the Original article

0 yorum:

Yorum Gönder